Laden Evenementen

Henk Jan Witteveen

De kunst van iPad arT

Bij het ontwikkelen en ontwerpen van ARTPRINTS combineer ik mijn grote interesse in vormen, lijnen en kleuren. Mijn ontwerpen kenmerken zich door eenvoud en directheid. De iPad is daarbij mijn belangrijkste gereedschap. Mijn werk is zowel abstract als figuratief.

Ik laat me inspireren door de omringende wereld. Vormen, patronen, kleuren, lijnen en texturen en niet te vergeten de eindeloze combinatiemogelijkheden van al deze elementen.
Zo ontstaan er vrije, kleurrijke en toegankelijke ARTPRINTS.

Alle ARTPRINTS zijn uniek en worden in beperkte oplage uitgegeven. Op mijn website kun je alvast mijn werk gaan ontdekken: www.hjwartprints.jouwweb.nl

Meriam Schinkel
Mijn werk is een samenspel van kleur en vorm. U vindt dit terug in het draaiwerk en in de met de hand opgebouwde werken. Het draaiwerk is meestal gebruikersgoed zoals kommen borden en schalen.
Deze draai ik het liefst in porselein. Het grotere draaiwerk gebruik ik steengoed klei!
Het draaien maakt mijn hoofd leeg en ik word er lekker rustig van. Het gedraaide steengoed wordt geglazuurd en voorzien van uitgeknipte vormen van zowel gekochte als zelf gemaakte transfers.

Mijn hand geboetseerde beelden worden realistisch weergegeven en knipogen vaak naar de fantasie! 

Werken met klei is voor mij een dagelijkse bezigheid. Waardoor  ik geïnspireerd wordt door de verschillende soorten klei, technieken zoals het versnijden van vormen, maken van glazuren.
Ik ben aangesloten bij een fijne groep keramisten “Keramiek Centraal”, waar wij onze ideeën uitwisselen  en gezamenlijk exposities houden. Hard werken maar heel fijn zo je zelf verder te ontwikkelen.
Mijn atelier is thuis en kom na het maken van een afspraak gerust eens kijken.

Website: www.meriamschinkel.nl
Instagram: meriamschinkel#ceramics
Meriam Schinkel van Maarseveen. meriamschinkel@gmail.com 

Exposities :
2020 Silex den Bosch
2020 KunstGein podium Nieuwegein
2020 Korte Vijverberg den Haag
2021 Korte Vijverberg den Haag
2021 KunstgeinPodium Nieuwegein
2022 Korte Vijverberg den Haag april/ mei

 

Naar volledig programma
Meer over het theater